Historie

In oktober 1900 is mijn grootvader een wasserij begonnen in Nijkerk te weten “de Nijkerksche Wasch en Bleekerij”. Grootvader woonde in Neede, de centrale ligging en het schone grondwater is waarschijnlijk de reden geweest dat hij in Nijkerk een wasserij heeft opgestart.

Vanuit Nijkerk werd er tot aan Amsterdam wasgoed opgehaald via de beurtschipper en trein. Met de handkar werd er in de regio wasgoed opgehaald. Vanaf ongeveer 1920 werd er gewassen voor ziekenhuis Salem in Ermelo (nu St. Jansdal). Ook werden er veel boorden gewassen en gesteven in die tijd.

Omstreeks 1947 heeft mijn vader het bedrijf overgenomen en verder uitgebouwd. In 1980 hebben mijn zwager en ik het bedrijf overgenomen van mijn vader. Maart 1980 is het gehele bedrijf door brand verwoest, Met hulp van ons personeel en collega`s konden we dat jaar op het industrieterrein van Nijkerk een nieuwe wasserij starten.

In die jaren werd er hoofdzakelijk voor de gezondheidszorg en horeca gewassen ongeveer 40 ton per week. Door fusies met andere bedrijven ben ik er in 1990 uit gestapt en wat anders gaan doen.

Sinds april 1996 wassen en repareren wij paardendekens voor diverse stallen en particulieren.

Deel deze pagina: